Trauma Buster Technique

Sleutel tot het bevrijden van Trauma

Meer informatie


TBT is een nieuwe techniek, ontwikkeld door Rehana Webster,  voor het oplossen van posttraumatische symptomen.  TBT ontkoppelt de verbindingen tussen een specifieke traumatische gebeurtenis en de reactieprogramma’s die automatisch in geest en lichaam gestart worden als er iets vergelijkbaars gebeurd. Shocktrauma kan worden gezien als een blindganger: een bom die onder de grond is begraven. Deze bom – hoe lang hij er ook onopgemerkt blijft – blijft zeer explosief.
Met TBT maak je zo'n bom onschadelijk door de ontploffing ervan te verwijderen. Het TBT-protocol omvat vier stappen om posttraumatische stress na shocktrauma op te lossen. De traumatische ervaring wordt vervormd en vervreemd.

Esther Roijmans consult

TBT Practitioner

Sinds december 2021 ben ik gecertificeerd TBT Practitioner. De 1e in Nederland en ik hoop dat er nog veel therapeuten gaan volgen. Ik ben deskundig opgeleid door Maya de Vries, EFT Founding Master en TBT trainer.

Deze behandeling komt niet voor vergoeding in aanmerking (neem contact met me op als je daar vragen over hebt)

Wat maakt TBT zo uniek? 


  • Het TBT-proces is zeer zachtaardig. Een sessie met TBT is meestal minder belastend voor cliënten/patiënten, waardoor het risico op retraumatisatie van de sessie zeer laag is.
  • De technologie is zo ontworpen dat het werk vroeg in het proces op een veilige afstand van het gevoel wordt uitgevoerd. Hierdoor is er weinig stabiliserend voorbereidend werk nodig.
  • TBT is een relatief snel proces. De meeste shocktrauma's kunnen in één sessie worden opgelost.
  • Het verlichtende effect van TBT is direct merkbaar.
  • Op basis van jarenlange ervaring van Rehana Webster en vele TBT-gebruikers wereldwijd, heeft een sessie een blijvend effect en heeft meestal geen vervolgsessies of andere nabewerking nodig.
  • De techniek is eenvoudig en zonder veel taal uit te leggen. Zodra het proces is begrepen, kunnen de afzonderlijke stappen door cliënten in hun moedertaal worden voltooid.
  • TBT is geschikt voor zowel volwassenen als kinderen van alle culturele en religieuze achtergronden.
  • De techniek kan worden toegepast op alle stressvolle herinneringen die een moment van schok of schrik bevatten.
  • Het maakt niet uit hoe lang geleden de ervaring was. Er hoeft alleen maar een bewuste herinnering te zijn in de vorm van wat er gezien/gehoord is.

After the Bombs (na de bommen): 

TBT in actie in Libanon

Bekijk hoe Rehana Webster Syrische vluchtelingen in Libanon helpt hun posttraumatische stress op te lossen in deze Engels ondertitelde film van de Zwitserse filmmaker Robert Albert Ernest. Alle deelnemers aan deze workshop zaten in gevangenschap en sommigen van hen zijn het slachtoffer van marteling. De film bevat geen al te expliciete inhoud.

"We kunnen de feitelijke ervaring van iets dat in het verleden is gebeurd niet veranderen. Met TBT zijn we echter in staat om de structuur van de geheugeninhoud en dus de innerlijke ervaring van deze ervaring te veranderen. Het effect van de Trauma Buster-techniek is diepgaand en blijvend. " ~ Rehana Webster, BSc, TBT-ontwikkelaar

"Ik wandelde buiten met een pak minder bagage, als een vrij persoon"

"TBT therapie was voordien een volledig onbekende term voor me, tot mijn mama me aan deze speciale en mooie therapie voorstelde. Ik voelde me tijdens de sessie bij Esther volledig op mijn gemak & veilig. Ze liep samen met me door de verschillende stappen van TBT alsof het niets was, af en toe werd er zelfs eens wat gelachen :)  TBT heeft me verlost van emoties, trauma,... die ik onnodig met me meedroeg. Ik wandelde buiten met een pak minder bagage & als een vrij persoon. Deze therapie is een life changer!"                Jongedame L.B.