Consult HeelTotaal

Last van lichamelijke of emotionele klachten?

Klik HIER en BOEK direct een consult 

Begrijpen en aanvullen in plaats van onderdrukken en bestrijden

Esther Roijmans consult

Hoe gaat een consult? 

Ik vraag naar jouw symptomen. Een lichaam vertelt heel duidelijk wat er NU aan de hand is en liegt niet.
Door mijn ruime ervaring in de gezondheidszorg en de kennis omtrent het ontstaan en verloop van ziekte
(5 Biologische Natuurwetten), heb ik mij  gespecialiseerd in de taal van het lichaam.

Samen met jou zoek ik naar het verhaal achter jou klachten en wat jij nodig hebt. 
Dat hangt helemaal van jouw klachten en unieke situatie af. Een consult kan ook online plaatsvinden.

Wil je graag een specifieke behandeling?  Heb je een bepaalde voorkeur? Geef dit gerust aan.

  • Celzout Therapie
  • MIR-methode
  • Dermasegmentale Reflexologie
  • Helende reis
  • Bloesemremedies
  • Trauma Buster Technique  
  • Biodynamisch Energiesysteem

    Meer informatie over alle therapievormen vind je verderop.


Heb je nog vragen? Stuur deze naar esther@heeltotaal.nl 

Vergoeding zorgverzekeraar: de behandelingen worden meestal (gedeeltelijk) vergoed vanuit de aanvullende verzekering van je zorgverzekeraar. Kijk in je polisvoorwaarden bij vergoedingen Alternatieve Geneeswijzen.

Plan hier direct jouw consult, online consult is ook mogelijk


Alsof de puzzelstukken ineens op hun plaats vallen. Je machteloos voelen verandert in je krachtig voelen en angst verandert in vertrouwen in je lichaam.  Voor mij is de onrust verdwenen en nu vertrouw en begrijp ik mezelf zoveel beter.

Tara

Elke persoon een individuele aanpak

Celzout Therapie

Bij ieder denkbaar proces in het menselijk lichaam zijn minerale zouten betrokken: Celzouten.
Dr. Schüssler, grondlegger van de Celzouttherapie,  ging er van uit dat ziekte ontstaat door een tekort aan mineraalzouten binnen in specifieke cellen.

Welke Celzouten heb ik nodig?
De Celzouten kunnen als zelfzorg- en als therapeutisch middel worden ingezet.  
Tijdens een consult maak ik een gezichtsanalyse: huidskleur, textuur (rimpels, groeven, zwellingen, kloven), huiddikte (eelt, dunne huid) en de temperatuur van de huid geven mij informatie over welke Celzouten er nodig zijn om de verschillende stofwisselingsprocessen in het lichaam te ondersteunen. Het gelaat toont zeer snel hoe het gesteld is met het lichaam. Denk maar aan de grauwe kleur bij lichamelijke uitputting, de rode kleur bij stress of wit wegtrekken bij schrik.


Tijdens de  ééndaagse workshop  ‘Zelfzorg met Schüssler Celzouten’, leer ik je hoe je de Celzouten kunt gebruiken bij jezelf en je huisgenoten.
Voor complexere en/of chronische klachten is de werking van de Celzouten het meest optimaal als er een persoonlijke samenstelling wordt gebruikt.
Er is vaak al sprake van een langdurige verstoring van specifieke celzout-reserves.

Trauma Buster Technique

TBT is een nieuwe techniek, ontwikkeld door Rehana Webster,  voor het oplossen van posttraumatische symptomen.  TBT ontkoppelt de verbindingen tussen een specifieke traumatische gebeurtenis en de reactieprogramma’s die automatisch in geest en lichaam gestart worden als er iets vergelijkbaars gebeurd. Shocktrauma kan worden gezien als een blindganger: een bom die onder de grond is begraven. Deze bom – hoe lang hij er ook onopgemerkt blijft – blijft zeer explosief.

Met TBT maak je zo'n bom onschadelijk door de ontploffing ervan te verwijderen.
Het TBT-protocol omvat vier stappen om posttraumatische stress na shocktrauma op te lossen.  De traumatische ervaring wordt vervormd en vervreemd.


MIR-methode

MIR betekent Mentale en Intuïtieve Reset. Deze  zelfhelingsmethode, ontwikkeld in 2009 door Mireille Mettes,  is bedoeld voor mensen met emotionele en/of lichamelijke klachten die daar graag zelf wat aan willen doen.  De methode is gebaseerd op de wetenschap dat het lichaam alleen maar kan veranderen en dus ook helen als het zich veilig voelt.

Dit kan door, heel eenvoudig, contact te maken met je eigen huid. Hierin zitten veel zenuwuiteinden. Als je jezelf zacht over je hand aait, zal het lichaam zich ontspannen en gerustgesteld voelen. Vanuit deze basis ga je het lichaam 9 opdrachten tot verandering geven.

Het uitvoeren van de MIR-Methode is eenvoudig en kost je niet meer dan 2 minuten per dag.
Het enige dat je nodig hebt, is doorzettingsvermogen om het minstens 4 weken vol te houden.


MIR op Maat (MOM)
Wanneer je graag persoonlijke begeleiding wilt ontvangen bij het uitvoeren van de MIR-methode kun je bij mij terecht. Met behulp van een biotensor test ik uit wat het onderliggende specifieke probleem is bij de verschillende stappen.  Je krijgt een persoonlijke MIR-op Maat (MOM)  mee naar huis en komt nog effectiever door blokkades heen.

DermaSegmentale Reflexologie

DSR oftewel DermaSegmentale Reflexologie is een effectieve manuele behandeling die steunt op  de reflectorische werking van de huidsegmenten (dermatomen). Door bepaalde gebieden (reflexpunten/gebieden) op de huid te behandelen, stimuleert men de corresponderende organen, weefsels en systemen. Langs reflectorische weg wordt zo de mens in zijn totaliteit behandeld.

Het is een effectieve medicijnvrije behandeling tegen pijn. De behandeling dringt namelijk door tot de diepste spierlagen, het bindweefsel en de botten. Meestal ervaart iemand deze behandeling als deugddoend omdat duidelijk merkbaar is dat de pijn afneemt en de spieren zich opwarmen en ontspannen.

Doel van DSR:

• Reflectorische werking via de huid op organen zoals lever, nieren en darmen
• Losmaken van spierspanningen zo nodig tot op het diepste niveau
•Vermindering van pijn
• Vergroten van de beweeglijkheid van gewrichten
• Meer kracht in de spieren
• Verbeteren van doorbloeding en daardoor een verhoogde toevoer van zuurstof en voedzame stoffen
• Verwijderen van de opgestapelde gifstoffen

Plan jouw afspraak voor Reflexzonetherapie

Helende reis

Tijdens een Helende Reis word je als het ware op fysiek, mentaal, emotioneel en spiritueel niveau gereinigd. Samen met mij ga je een reis maken door je lichaam en komen we daar waar het nodig is om oude ballast los te kunnen laten. Sommige mensen krijgen beelden, anderen voelen de oude pijn.  Ik help je oude blokkades op te heffen en de energie kan weer vrij stromen.

Het zelfgenezend vermogen van het lichaam wordt gestimuleerd en het herstelproces kan beginnen. Zonder ballast weet je beter wie je bent, wat bij je past en wat jou voedt in dit leven.

Natuurlijk komen er ook herinneringen en afvalstoffen vrij uit deze blokkades. Misschien besef je wat je blokkeert of niet. Het is belangrijk om inzicht te krijgen in je angsten, patronen, vastzittende overtuigingen om deze los te kunnen laten. Waar heb jij behoefte aan?

Ik leer je diverse transformatietechnieken om deze ontstane ruimte op te vullen met positieve gedachten en je heden en toekomst in te richten met deze nieuwe inzichten.

Levenskracht met bloesemremedies

Bloesemremedies zijn gemaakt van bloemen die de  uitdrukking zijn van de levenskracht of levensenergie van een boom, plant of struik.  Iedere bloesemremedie heeft haar eigen unieke kwaliteiten, net als ieder mens, dier of mineraal eigen uniek kwaliteiten bezit. Door het gebruik van een bloesemremedie leer je je deze unieke kwaliteit eigen te maken.

De bloesemremedie helpt je, niet los van jou, maar samen met jou, je lessen te leren. Daarbij zul je merken dat je niet alleen wakker gemaakt wordt, maar ook zelf stappen zult moeten zetten voor er verandering komt. Ze werken niet als chemisch medicijn, buiten je eigen wil om, maar nemen je bij de hand, geven je inzichten en openen je bewustzijn en maken je wakker voor kwaliteiten die binnen in je sluimerend aanwezig zijn. Tijdens  het consult laat ik je zelf de bloesems  uitkiezen die je nodig hebt.

Naast de Nederlandse Bloesems gebruik ik ook de Yana Kinderremedies. Kinderen kiezen zelf intuïtief welk flesje ze nodig hebben. Deze remedies zijn niet alleen ondersteunend en helend voor kinderen, maar ook voor het innerlijke kind in ieder van ons. 

BioDynamisch Energiesysteem

Het  BioDynamisch EnergieSysteem BDES is niet zomaar een ‘trilplaat’ maar een Systeem met fijn afgestemde, driedimensionale en ritmische ronddraaiende impulsen, die bijdragen aan jouw lichamelijk en psychisch welbevinden.


De ritmische  impulsen maken gebruik van de Schumann resonantiefrequentie (7,83 Hertz alfafrequentie).   Deze komt overeen met de natuurlijke resonantiefrequentie van de aarde, oftewel de hartslag van de aarde. De Schumann-frequentie is van fundamenteel belang voor elk leven op aarde.

Plan hier zelf jouw consult
In je bevestigingsmail kun je zelf je consult Verplaatsen of  Annuleren

Alle consulten en cursussen zijn vrijgesteld van BTW

Stel je vraag via de mail

gratis

Eerste consult

€ 110,00

Vervolgconsult

€ 80,00

BDESysteem-sessie

€ 40,00

TBT Sessie

€ 160,00

Reflexzone-behandeling

€ 80,00

Aangesloten bij

Vereniging ter Bevordering van Alternatieve Geneeswijze

Ik ben aangesloten bij de Vereniging ter Bevordering van Alternatieve Geneeswijze (V.B.A.G.).
Dit betekent dat u, indien u aanvullend verzekerd bent,  een consult geheel of gedeeltelijk vergoed krijgt. Kijk voor de exacte wijze van vergoeding voor alternatieve geneeswijzen in uw polisvoorwaarden. In het contact met mijn cliënten gelden de bepalingen, beroepscode en klacht- en tuchtregeling van de VBAG/RBCZ.

Kijk voor de exacte wijze van vergoeding voor alternatieve geneeswijzen in uw polisvoorwaarden.

RBCZ

RBCZ is het kwaliteitsregister in Nederland waar HBO-opgeleide therapeuten zich kunnen registreren. Een RBCZ-gekwalificeerde therapeut moet jaarlijks aan strenge kwaliteitseisen voldoen zodat jij als cliënt zeker bent van goede zorg. Goed om te weten is dat deze therapieën meestal vergoed worden vanuit je aanvullende zorgverzekering. Alle RBCZ-therapeuten werken holistisch, dat wil zeggen dat zij de mens (lichaam en geest) als één geheel zien.

Centraal Register Kort Beroepsonderwijs

Esther Roijmans is aangesloten bij CRKBO (Centraal Register Kort Beroepsonderwijs) als geregistreerde docent, dit houdt o.a. in dat het opleidingsaanbod BTW vrij gegeven wordt, tevens kunnen de gemaakte studiekosten opgevoerd worden als scholingskosten bij de aangifte Inkomsten Belasting.