Germaanse Geneeskunde

Het ontstaan en verloop van alle ziektes

Ergens heb ik altijd gevoeld dat mijn lichaam geen fout maakt als ik ziek ben, maar dat het een signaal is. Alleen kon ik deze taal van mijn lichaam niet verstaan. Daar begon mijn zoektocht naar de betekenis en oorzaak van ziekte en symptomen.

Ik heb veel boeken gelezen, therapeuten bezocht, cursussen gevolgd maar ik kon er nooit écht de vinger op leggen. Tot ik in contact kwam met de Germanische Heilkunde/Germanische Neue Medizin (GNM) van dr. R. G. Hamer.
Meteen pakte deze kennis mij.

null

Dr. Hamer heeft natuurwetenschappelijk aangetoond dat iedere ziekte (fysiek en psychisch) wordt veroorzaakt door een trauma;  een onverwachte biologische conflictshock. Deze shock activeert een zgn. “Zinvol Biologisch Speciaalprogramma” (ZBS) in de hersenen en het orgaan. Er loopt dus niets fout, maar alles wordt in het werk gesteld om jou te helpen deze shock te overleven. In het lichaam vinden aanpassingen plaats die biologisch zinvol zijn. Als de stress weer achter de rug is, dan gaat het lichaam helen.


Deze kennis staat lijnrecht tegenover de reguliere medisch basiskennis. Het heeft mij dus wel enige moeite en tijd gekost om bepaalde overtuigingen als oud-verpleegkundige los te laten en te ‘omdenken’. Zelf processen ‘biologisch’ ervaren in mijn eigen lichaam heeft mij geholpen weer te vertrouwen op mijn eigen kracht en kunnen. Mijn man, kinderen en huisdieren hebben mij ook prachtige voorbeelden laten zien en niet te vergeten mijn klanten. De taal van het lichaam is eerlijk en recht door zee.
Ze laat zien hoe jij het leven ervaart en vraagt om begrip en niet om een strijd.
Ik kan me geen leven meer voorstellen zonder de kennis van de 5 Biologische Natuurwetten.
Tijdens mijn 4-daagse Basiscursus Germaanse Geneeskunde kom je jezelf tegen en hoe je het leven ervaart of ervaren hebt.
Aan de hand van de verschillende kiembladen neem ik je mee door je lichaam. Je krijgt een kapstok van mij van waaruit je je verder kunt gaan verdiepen in de Germaanse Geneeskunde. 


GRONDIGE STUDIE GERMAANSE GENEESKUNDE:

De Germaanse Geneeskunde is voor mij de basis van hoe ik in het leven sta en omvat nog veel meer dan inzicht in de oorzaak van ziekte. Het bepaalt ook ons karakter en gedrag als individu en in een groep. Mega interessante materie met, voor mij, een sterk verslavende behoefte naar meer kennis en ervaringsverhalen. 

Ik ben dan ook heel enthousiast over het lesmateriaal van Ing. Helmut Pilhar. Hij heeft 25 jaar samengewerkt met dr. Hamer en is door hem geautoriseerd als ’docent Germanische Heilkunde– theorie'. Op de Nederlandse website (vertaald door Casper vdf Rutten) vind je uitgebreide informatie, ervaringsverhalen, blog's, etc., en meer dan 100 uur studiemateriaal op DVD, MP3 en ook eBooks voor je verdere studie.
Casper vdf Rutten heeft het lesmateriaal vertaald naar het NL en geeft via Telegram een 4-jarige Opleiding-online samen met
Tonia Nijenhuis. Zij heeft nog samengewerkt en gestudeerd bij dr. Hamer. 
Bij aanschaf van het lesmateriaal mag je GRATIS 1x per maand de  webinars volgen van Casper en Tonia, met zeer gedetailleerde informatie over de Germaanse Geneeskunde en de mogelijkheid om al je vragen te stellen via het Telegram-kanaal. 


Via onderstaande link kun je meer lezen over de opleiding en ook direct studiemateriaal bestellen.

 NL-website Germanische Heilkunde

Diagnosetabel, Theorie, Achtergrond, Ervaringsberichten, Blogs, Shop.

Video van Helmut Pilhar met een uitgebreide introductie in de Germanische Heilkunde

Nederlands gesproken!